top of page

Forbindelser
En antologi med stemmer og blikk fra Groruddalen

 

Forbindelser er Høstlys kunstfestivals aller første antologi (tekstsamling).
 
Utgivelse 6. november

 

Antologien er et resultat av ønsket om å samle debuterende forfattere med tilknytning til

Groruddalen sammen med etablerte forfattere. For å komme i kontakt med et bredt utvalg av skribenter, utlyste vi våren 2020 en skrivekonkurranse der absolutt alle som har en forbindelse til Groruddalen kunne delta med alle former for sak- og skjønnlitterære uttrykk, som dikt, essay, kortprosa, artikkel, novelle, dagboknotat, sangtekst, rap, romanutdrag etc. En jury med tett tilknytning til Groruddalen valgte ut vinnerbidragene.Juryen ble ledet av Johanne Fronth-Nygren med jurymedlemmer Cigdem Guney, Ikem Okolo og Sindre Veum Apneseth.

 

Det ferdige produktet har, etter vår mening blitt en antologi med høy litterær og kunstnerisk kvalitet, med et mangfold av perspektiver, stemmer og blikk, og et særlig fokus på synliggjøring av Groruddalen. Det er viktig at groruddøler ikke bare blir snakket om, men at vi får en plattform til å vise fram det vi bryr oss om. Boken blir lansert under festivalen og hele første opplag vil bli gitt ut gratis til alle involverte møteplasser der publikum kan få sitt eget eksemplar. Antologien utgis også digitalt på våre sider. Vi vil også oppfordre våre samarbeidspartnere til å publisere den digitalt.

 

Oppdraget med å visualisere og speile tekstene ble gitt til kunstneren Shwan Dler Qardaki. Boka er satt sammen av grafisk designer Neslihan Ramzi. Redaktørene for boka er Johanne Fronth Nygren og Nesteren Hasani.


Debutantene og vinnerbidragene er Ari Sheker, Sana el Moussaoui, Eva Yasmin Erlendsdottir, Jeremy Moreno, Bushra og Jemimah , Mari Liltvedt Andersen, Mia Hermani, Karina Ayguavives Krokaa, Atle Myre og Rina Wesenberg. Tekstene deres står side om side med de utvalgte, og etablerte forfatterene Jan Kjærstad, Nancy Herz, Amalie Kasin Lerstang, Benyamin Farnam.

bottom of page