top of page

Love Terins 
Utsmykking av søyler på Linderud senter 

HHH
 

Hvor og når?
Linderud Senter, Deichmanske Bibiliotek. 
Åpning 10. november. 

 

Love Terins ble født i Malmö og utdannet ved Kunstakademiet på Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har mottatt FKDS Ateljéstipend og Lomma Kulturstipend, stilt ut på Studio 17 og Galleri Golsa, og jobber for tiden med en separatutstilling på LNM i 2021. Arbeidet hennes består av malerier i stort format med en blanding av figurasjon og det abstrakte språket. Temaet utforsker bevegelse, repetisjoner, kroppslige og visuelle opplevelser gjennom mønstre og malerens kontraster.

 

Bildene kan sees på som portaler til et parallelt univers der mønstre, former og kontraster transformeres av hverandre. Hun prøver å skape logikk og et språk fra inntrykkene, figurene og teknikkene hun samler på, og bygger dette universet rundt.

 

Dette har også vært utgangspunktet i utsmykningen av de to søylene på Deichmans pilotbibliotek på Linderud, hvor hun har jobbet både med og mot søylenes strenge, Y-lignende utseende. Ved å bekrefte sin vinkelsymmetri på utvalgte steder og samtidig prøve å endre form gjennom mer organiske elementer, ønsker hun å bringe tilskueren nærmere kanten inn i sitt univers. Ved hjelp av taktile kontraster mellom materiale og utførelse ønsker hun å gi betrakteren et mer kroppslig møte med maleriet; som å stå foran en åpen port.

  • Instagram
bottom of page